Luverne exchange student weekend.
Van donderdag avond tot zondag middag ben ik naar Luverne geweest voor een exchange student weekend. Mensen uit 30 verschillende landen zijn dit jaar gekomen. Ze dachten dat de exchange students uit 31 verschillende landen kwamen maar dat kwam omdat ze dachten dat Holland en The Netherlands 2 verschillende landen waren..
We hadden een heel programma. Donderdag kwamen we om 4 uur aan in Luverne en hadden we dinner om 6 uur in de Cafeteria van de school in Luverne. We kregen daar pasta en brownies. Na een tijdje kwamen alle nieuwe host-families aan. Alle studenten hadden een nummer. Per nummer werd je omgeroepen met welk gezin je mee ging. Iedereen was vrij gespannen en benieuwd bij wie ze in het gezin zouden komen. De meeste gezinnen namen 2 kinderen in huis dus dat was heel leuk want dan zit je in een gezin met nog een ander iemand uit een ander land. Ik zat met een meisje uit Zweden in een gezin, Camill. Ons gezin was super leuk, we hadden een host-sister (Amanda) en 2 host-broertjes (Spencer & Tucker). De ouders namen waren Chris & Glenn. Nadat we onze gast-families hadden ontmoet gingen we naar hun huizen. We hebben daar tv gekeken en zijn daarna niet al te laat naar bed gegaan. De volgende dag moesten we om 8 uur in de Gym zijn voor de group picture. Toen we daarmee klaar waren werden we in twee groepen verdeeld en zijn wij eerst naar het Court House geweest waar we een rechtzaak mee gingen maken. Het was helaas wel na gespeeld maar het was wel leuk want onze gastzus deed eraan mee. Daarna zijn we naar het Hinkley House geweest. Dit was een huis van de familie Hinkley die vroeger heel rijk waren en dat is nu een museum. Toen we dat programma hadden gehad zijn we terug gegaan naar de High School voor 1 uur les (waar we eigenlijk alleen maar gepraat hebben) en voor lunch. Na de lunch zijn we naar de Ice Arena gegaan om te gaan schaatsen. Ik stond aan achteraan in de rij en toen hadden ze helaas geen schaatsen in mijn maat meer dus ik heb niet geschaatsd. In de avond hebben we avond gegeten met onze gast-gezinnen (wij hebben hamburgers gegeten) en daarna zijn we naar de football game en de dance van de school geweest. Voor de dance hebben Camill en ik ons opgemaakt met wat vriendinnen van Amanda die langs kwamen.
Zaterdag konden we gelukkig een beetje uitslapen en hadden we daarna lunch bij de Pizza Ranch. Daar heb ik de vieste pizza van mijn leven gegeten want het vet droop ervan af. Gelukkig was de appel kruimel taart als toetje wel erg lekker.
Daarna zijn we met de bus naar Pipestone geweest. Daar was een klein museumpje en een park waar je rond kon lopen met een waterval. Het was een heel mooi natuur gebied. In dat gebied vonden de Native Americans 'Pipestone'. Dat is een rode steensoort waar de Native Americans pijpen en sieraden van maken.
Daarna zijn we naar een Dairy Farm geweest, daar hebben we koeien gezien die 2 uur oud waren, hoe ze gemelkt werden. Na al dat kregen we een home made icecream en die was erg lekker. Na de koeien zijn we naar de Bison Farm geweest (jaaa we hadden nog niet genoeg koeien gezien). Daar hebben we eerst een buffalo burger gegeten en daarna zijn we naar ze gaan kijken, erg zielig :). Na de koeien zijn we weer terug naar huis gegaan en hadden ons heel warm aan gekleed want we gingen die nacht een Hay Ride maken en daarna naar een Bonfire. De Hay Ride was leuk maar wel super koud maar gelukkig hadden we het kampvuur die ons op warmde. Daar hadden we marshmellow's en brownies.
Zondag ochtend ben ik met mijn gast familie naar hun kerk geweest en hebben we onze laatste lunch samen gehad in de school. Ik heb een heerlijk weekend gehad met ze en we houden zeker contact want het waren hele leuke mensen.
Na de lunch was het tijd om afscheid te nemen van iedereen wat nog best moeilijk was want we hebben het heel gezellig gehad met zijn alle! We hebben wel allemaal een heel leuk aandenken gekregen, een t-shirt en die hebben we door iedereen laten signeren!
Al met al was het een super leuk weekend met veeeelste veel eten.
Super verhaal schat!!!
Oh Lisa wat hebben jullie weer veel meegemaakt!
Ook hier weer een enorm avontuur. Wat leuk dat jullie hier ook weer veel vrienden hebben gemaakt.
Geniet er maar van, dit kunnen ze je nooit meer afpakken.
Dikke kus xxx
zo dat klinkt zeker goed! en nu weer een 'gewone' schoolweek. of kennen ze bij jou ook herfstvakantie? zou wel lekker zijn! hier net terug van zwitserland; was ook erg lekker. en ook nu ook weer gewoon aan het werk. veel liefs anouk
He Lisa,
tjeemienee wat een verhaal! Ik weet dat alles in Amerika big, bigger, biggest is en daarom duren de dagen bij jullie i.p.v. 24 uur zeker 48 uur? Wat kunnen ze toch een hoop activiteiten in een weekend proppen! Gelukkig was het meeste erg leuk, dus dan maakt tijd natuurlijk niet zoveel uit. Behalve dan dat de tijd enorm snel voorbij vliegt. Je zit volgens mij zo ongeveer al op de helft!
Ga je na al die hamburgers nu weer een weekje vis of vega eten? Wel erg leuk dat je het steeds zo goed treft met het nieuwe gastgezin en alle nieuwe vriendinnen en vrienden die je ontmoet. Geniet er nog maar veel van. Ik vind het heel leuk om steeds je verhalen te lezen en om de foto's te bekijken (hint!).
Veel liefs, mc
Lieve Lisa!
Wat leuk allemaal! Wat een boel dingen heb je gedaan in die paar dagen! Ik ga snel je foto's bekijken!
Love you xxxx Michiel
Alweer zo'n super verhaal met veel leuke belevenissen!!!...ik kan je haast niet meer bijbenen!...past het allemaal nog wel in je scrapbook of komen er meerdere delen?!!!
hoi lieverd, geniet maar fijn liefs eddie en amunda