Thanksgiving.
Donderdag heb ik met Nancy en haar familie Thanksgiving gevierd. Thanksgiving gaat eigenlijk allemaal om wat voor elkaar doen (dus lekker koken, samen zijn met vrienden/familie). Gelukkig konden we het nog vieren want vanwege het ijzige weer zouden we eerst misschien niet gaan want we vierde het bij haar broer in Wilmar, een uurtje verderop. Uiteindelijk zijn we toch gegaan. Toen we daar aankwamen zei Nancy: 'Nou hier zijn we dan' dus ik kijk zo naar dat huis, ik dacht maak je een grap, want we kwamen aan bij een mega groot huis! Maar het was toch echt het huis van Nancy broer Larry en zijn vrouw Beth. Er zaten 5 hele grote slaapkamers, 2 badkamers, een hele grote kelder (even groot als de woonkamer), grote keuken, fitness ruimte etc. etc. in. Nancy vertelde dat het huis eigenlijk helemaal niet zo duur was maar omdat het een beetje afgelegen was, het dus niet zoveel heeft gekost.
Toen we naar binnen gingen rook het al naar de turkey! Nancy en ik hadden ook wat klaar gemaakt en gebracht, en de ouders van Nancy ook.
We hebben heel traditioneel gegeten, dit eten de meeste Amerikanen tijdens Thanksgiving:
- Turkey
- Green Bean Casserole (boontjes met creme soup en gefrituurde uitjes gemixed in de oven)
- Granberry Jello
- Puree
- Stuffing (gemaakt van brood en vleessappen en ander broodachtig spul, ik vind het niet zo lekker maar het hoord bij de turkey)
- Squash (een oranje groente puree)
En als toetje een pumkin pie of een pecan pie die wel heel erg lekker waren!
Verder hebben we de Thanksgiving football game gekeken op tv en de beste speler kreeg dan een turkey award, kerstmuziek gedraaid en kerst films gekeken met hapjes.
Vrijdag zijn we gaan shoppen, de winkels waren al om 2 uur 's nachts geopend want het was Black Friday met big deals! Beth kon niet zo goed slapen vertelde ze me en ze zat er nog aan te denken om Nancy en mij midden in de nacht wakker te maken om te gaan shoppen haha! We kwamen uiteindelijk om 12 uur nog eens aanzetten bij de winkels dus no big deals for us.
Ze noemen het Black Friday omdat iedereen op die dag kerst-inkopen wil gaan doen, je kan dus ook grote tv's voor 150 dollar krijgen!
Maar toen de big deals weg waren, waren ze meer geinteresseerd in mijn jas, er kwamen wel 4 vrouwen naar mij toe om te zeggen dat ik hele leuke jas had en waar ik die gekocht had haha!
Kerst is hier al helemaal aanwezig, veel mensen hebben hun kerstversieringen al klaar en de kerstboom staat er al. Nancy en ik gaan de kerstboom op 5 december opzetten en we vieren onder de kerstboom sinterklaas met wat gedichtjes en pakjes die sinterklaas van de Pol heeft gestuurd naar ons!
Verder vier ik mijn verjaardag op vrijdag toch nog met wat vriendinnen van school. We hebben vandaag tomaten soep, knoflook brood en 'pop' gekocht voor mijn feestje. Het gaat nooit passen in ons inimini huisje maar een beetje proppen voor een keer is ook niet erg, als het maar gezellig wordt!
En bedankt allemaal voor het sturen van verjaardags-kaarten! Ik bewaar ze allemaal en maak ze op mijn verjaardag open!
xoxo
een écht amerikaans verhaal!!! Leuk zulke tradities.
Wordt vast heel gezellig met je verjaardag, want 'proppen' is altijd leuk en gezellig!!! xoxo
Leuk 5 december eerst de kerstboom opzetten en daarna onder de boom Sinterklaas vieren met Nancy!...best bijzonder!... vooral te weten dat Santa Claus is afgeleid van onze Sinterklaas, destijds door de kolonisten meegenomen naar Amerika....en zo herhalen jullie de geschiedenis! Gezellige pakjesavond met elkaar!!!
liefs en dikke kus, omie
Een ding is zeker: de kerst wordt dit jaar voor jou onvergetelijk!!!! Maar eerst gaan we nog genieten van jouw verjaardag. Ook die wordt heel bijzonder: lekker eten en "proppen" met je vriendinnen.
Liefs.
Hahaha , ga maar lekker genieten van de Sinterklaas van de Pol!!!
En een hele fijne verjaardag ( ik hoop dat onze kaarten op tijd komen)
Dikke kus,
Alita